ИА Електронни съобщителни мрежи и информационни системи

Карта за електронна идентичност получи президентът Росен Плевнелиев

23 април 2013

IMG_1745_2.jpgКарта за електронна идентичност получи президентът Росен Плевнелиев. Тя му беше връчена от изпълнителния директор на  Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС) Красимир Симонски от името на зам.министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов по време на церемонията по награждаването на финалистите в националния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт.

Картата за електронна идентичност представлява електронна алтернатива на личната карта. Тя дава възможност на  притежателя й да се идентифицира дистанционно пред системите на държавната администрация и да ползва за момента 50 електронни услуги на Столична община от вкъщи. Картата е част от пилотен проект за електронно правителство на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

1_IMG_1709.JPGЗа поредна година, ИА ЕСМИС като домакин на националния конкурс по програмиране, събра 12 младежи от цялата страна на финалния кръг, който се проведе в Българо-корейския център на агенцията. Победителят е Веселин Георгиев, софтуерен инженер от София. 

 

София, 23 април 2013

За повече информация:
Екатерина Попова
Пресцентър на ИА ЕСМИС
epopova@esmis.government.bg
тел.949 22 54; 0885 698 680