Kалендар - септември
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

  • Антикорупция
  • Административен регистър

  Дървеното сметало на Джон Атанасов получи ИА ЕСМИС

  09 октомври 2013

  sm_JA_KS_l.jpgДървеното сметало на Джон Атанасов и снимки от семейния албум на великия откривател на първия електронен цифров компютър  са част от музейната експозиция на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“.  Те са подарък от Джон Атанасов младши, по случай 110-годишнината от рождението на баща му и ще заемат своето място в експозиционния кът, посветен на великия откривател от български произход. Красимир Симонски, изпълнителен директор на агенцията получи от Джон Атанасов младши книгата на Тамара Бъртан, посветена на големия изобретател, с автографи на цялата фамилия, която гостува у нас.

   

  ja_s1.jpgГодишнината бе отбелязана и с валидиране на илюстрована пощенска карта и марка, посветени  на Джон Атанасов. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и Джон Атанасов младши поставиха печата на филателното издание.  ja_min_ks.jpg

  Джон Атанасов младши е завършил инженерни науки. Инициира и участва в редица събития в САЩ и България, утвърждаващи делото на Джон Атанасов. Председателства международния инициативен комитет за учредяване на награда на името на откривателя. Подпомага с компютърно оборудване с. Бояджик, родното място на Иван Атанасов, дядо на Джон Атанасов.  

    

  Събитието можеше да бъде  директно наблюдавано от сайта на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“.

  ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО:

   

  София, 9 октомври 2013

  За повече информация:

  Екатерина Попова

  Пресцентър на ИА ЕСМИС

  epopova@esmis.government.bg

  тел.949 22 54; 0885 698 680

  • Инвентаризация на информационно-комуникационната инфраструктура за нуждите на електронното управление
  • Ден на ИКТ кариерата
  • Развитие на високоскоростен широколентов достъп в България
  • НАЦИОНАЛЕН ПОРТАЛ ЗА ПРОСТРАНСТВЕНИ ДАННИ
  • Национален център за суперкомпютърни приложения
  • Екип за реакция при проблеми с компютърната сигурност
  • Инфраструктура за пространствена информация в Европа - INSPIRE